Followers

Thursday, May 14, 2009

9.ini citer pasal perfume aku..

























SUATU PETANG DI BANK...

'cik punya fav perfume thierry mugler ey?' 
aku cam pelik..sambil balas.. 'ye'.

siap pegawai bank tu sambung utk confirmation.. 
'angel kan'.. 

aku senyum jer.. 

dlm hati pikir gaks.. apa tadi die kick in no ic aku kat pc tuh..ader ker detail pasal fav perfume aku yerk?

hehee.. ntah x kene mengena ngan urusan bank pun..
nway, aku senyum hepi that ader org yg tego pasal perfume ni.. 


inilah perfume aku.. 
angel le lys from thierry mugler.. 
; P

CINTA

Wednesday, May 13, 2009

8.DOA UNTUK KEKASIH


Oh Allah!

Please grant me one
Who will be the garment for my soul
Who will satisfy half of my deen
And in doing so make me whole

Make him righteous and on your path
In all he'll do and say
And sprinkle water on me at Fajr
Reminding me to pray

May he earn from halal sources
And spend within his means
May he seek Allah's guidance always
To fulfill all his dreams


May he always refer to Qur'an and the Sunnah
as his moral guide
May he thank and appreciate Allah
For the woman at his side


May he be conscious of his anger
And often fast and pray
Be charitable and sensitive
In every possible way

May he honor and protect me
And guide me in this life
And please Allah!
Make me worthy to be his loving wife

And finally,

O Allah!
Make him abundant in love and laughter
In taqwa and sincerity
In striving for the hereafter

-A silent prayer to Allah
by Samantha Sanchez

"i always love this poem.. do'a from the wife..."

CINTA

7.MARI KE DAPUR! ; )




















ke dapur jom?

sonok gak kumpul resipi nih.. sebab ia mengingatkan FM pada mak-mak kita.. 
FM percaya setiap dari ibu kita..pasti memiliki buku resipi diorang sendiri.. 
bukunye x lain adalah buku yg cover tebal tuh..
n kat dlm die selain ader tulis tangan, 
ada gak yg amik dari suratkhabar, majalah, etc.. 
yang penting mak-mak kita nih simpan n sayang buku resipi mereka tu.. 
walaupun diorang tu sendiri memang pakar-pakar memasak juge! ;)


so, FM yang baru tawen2 nih pun, nak ader gak la buku resipi.. sebab leh katakan ari-ari memasak.. sometimes kekeringan idea utk menyediakan menu yang berlainan n berkhasiat utk diri sendiri & hubby tercinta.. ;P


so kalo ada byk resipi n menu gerenti memudahkan keje2 memasak kan.. 
maklumla kebanyakan housewive sekarang nih pun keje.. 
bile lik keje tu kang da letih, dgn  traffic jam nyer..bla bla.. 

namun begitu, x leh la jadi alasan untuk tidak ke dapur.. 
jadinye, dengan ader koleksi resipi lauk-pauk khasnya, 
tinggal kite carik bahan n masak jer. 
memang x dinafikan wanita-wanita memang boleh memasak, cam FM nih.. 
kire pro gak ler.. (poyo jap) tp kdg2 kering gak idea, tak gitu..

FM sendiri ader byk juge resipi nak share, 
n byk lagi yg FM nak carik.. 
yang hampir pupus pun ader.. 
kalau ader yang pandai buat pun, 
maybe orang2 tua.. so, kirenye niat FM nih nak preserve la..


so, FM start mengumpul resipi 


kepada sume minat ke dapur gak, dialu-alukan share resipi ngan FM yer.. ;)


CINTA

Thursday, May 7, 2009

6.NAPER NAK TUKAR KEJE?


Bismillahirahmaanirrahiim..
siang td aku gi intrview kat PRA.. firm nih mmg da established. da tentu choosy nih.. aku just teruskan niat nak diintrview alang2 da sampai.


infact, aku masih berkira2, naper aku nak benti keje ek.. sini pun oke per.. selain gaji lewat n susah dpt claim, mmg x der permasalahan lain. pendek kata mmg oke jer keje sini. boss mmg x penah tinggi sore, marah2 mmg bukan nature firm nih.. sume profesional.. x ler mcm citer2 yg aku dgr dari colleagues, yg mana boss suke caci maki..marah2.. kene kutuk.. kondem.. sini mmg x wujud those things..


memikirkan tu sume, aku terfikir lagi naper aku still nak tukar keje.. mm.. sini mmg x stress, keje pun still under control. a bit free,.. 

finally, aku tau naper.. aku nak sesuatu yang baru. dah dekat 5 thn. experience .. tp limited. very limited. in terms of designing..
memikirkan ttg career enhancement buat aku panas bontot
nak resign from this firm..lgpun, aku tingat kata2 arkitek yg interview aku td.. u should get new air..



mm.. gaji oke.. tp aku ttp nak blah gaks.. untuk memujuk diri sendiri sebab stil kene hadap ofis nih lagi, so aku just ckp kat diri aku.. aku hanya nampak padang seberang sana hijau.. lebih hijau.. tp hakikat sebenar aku x tau lagi.. so, aku just jalani hidup aku nih as rutin jer ar.. work for terus hidup.. living..

aku harap this year cita2 aku 
nak tukar keje tercapai..

aku vision aku mula keje tmpt baru, 
new work place, 
new colleagues, 
new enthusiasm.. 
new life.. 
miin. ; P

CINTA

5.PHOTO OF THE DAY








~skyway @ genting highlands~













5.OUR PATH








~skyway @ genting highlands~













5.PHOTO OF THE DAY








~skyway @ genting highlands~













Monday, April 27, 2009

4.FATIN & IRWAN - THE RECEPTION



TARIKH:11/04/2009
LOKASI: Perdana Ballroom, Pandan Lake Club
JURUGAMBAR: Mashelmy, Candidsyndrome
WEDDING PLANNER: Arie/Adie Pandan Indah




'Beautiful Wedding, Very Beautiful'...


its like a reunion.. 
family gathering... 
our wedding merupakan hari yang amat indah, 
kerana pada hari itu aku dapat lihat those faces.. 
happy faces.. mak, abah, achik, my siblings.. 
sanak saudara.. 
those happy moments.. very precious to me!

...berjalan beriringan, bersanding di pelamin, bersantapan...
dalam persalinan raja sehari yang cantek!

di sini, aku nak ucapkan macih byk2 utk sanak saudara yang hadir, 
kawan2.. terima kasih kerana memeriahkan majlis, 
terima kasih utk hadiah2 yang banyak.. ;)

terima kasih pada arie/adie yang telah berjaya 
menghasilkan pelamin yang cantek utk kami.. 
memang meletop!! hehe.. 
menghiasi ballroom jadi kayangan utk majlis raja sehari aku & abang..

terima kasih semua...
warm regards,
kini puan fatin..

 CINTA

3.FATIN & IRWAN -THE SOLEMNIZATION

TARIKH: 10.04.09, 5.30ptg
LOKASI: Masjid Al-Azim, Pandan Indah, KL
JURUNIKAH: Tuan Haji Malik



majlis tu petang  
semua ahli keluargaku hadir..
'thanks semua!'
abah, achik & adik baru jer sampai dari tpg siang tadi..
mom, kak long, shida & boy..
kak gee from penang,
tak lupa makngah & pakngah, pak itam n fairuz,
dari sebelah abang lak, famili dari kuang & his parents.

majlis berjalan lancar,
dengan 2 kali lafaz,
sah pernikahan...
dgn mas kahwin spt yang di request
amat cantek gubahan mas kawen tu..
sgt cantek oke!.. ; )

sebelum diakadnikahkan, aku suke nak ingat saat tuan imam tu bertanya, 'ikhlas ye?'..
aku angguk & jawab, 'saya ikhlas'..
so..touching that moments..

petang tu, selesai ajer majlis, hujan pun turun dengan lebatnya...
hujan rahmat
atas rase syukur & perasaan lega & hepi sgt.. aku redha...
walau ku tau, plan nak adakan outdoor photo shoot atas bukit x kesampaian..
hasrat tak kesampaian tu, tak pula buat aku sedey..
sebab pada hari nikah tu aku amat hepi.. ; ) sampai kacuk (the photographer) pun komen,
 'inilah pengantin paling hepi aku penah shoot'..

hehee. hanya aku yang tau naper aku hepi & x nangis..
suamiku yang nangis.. heee

CINTA

special thanks to:
Candidsyndromehttp://blog.khairulhazwan.com/?p=673
DESIGNER GAUN: Hazwani Osman Couture
JURUMEKAP: Aziyati




PROMOTIONS

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...