'TAK KENAL, MAKA TAK CINTA'


. . blogwalk & now u're in my territory. ahlan wasahlan.this is my blog where i express my thoughts, share my experience & meet new friends.




Followers

Wednesday, December 29, 2010

81.usah ditanya kenapa aku berbau petrol

pengalaman utk dishare di ujung thn 2010..


tarikh:    28 dis 2010
mase:    kire2 jam 3.30 ptg (tgh panas tuh)
lokasi:   di tengah2 bandaraya KL (lebih tepat lagi.. sila teruskan membace)
subjek:  aku dan keretaku


detail:
on my way back to the ofis lps abes meeting.
dlm kesesakan trafik berasak2 memasuki bandaraya kl,
aku x terkecuali.. bayangkan.. di tgh2 kesibukan bandaraya kl..
kat trafik light times square, di persimpangan jln sultan ismail & jln imbi menuju ke smart, kesemua 5 lane penuh,..
phew...bayangkan ajer.. kalo2 ader kete rosak ke haper..


aku pasan da merah -kan tanda minyak da 'nak' abes,
aku ilek lagi, lam ati..'sempat nih.. sempat nih..' tp x sedap gak sebab sangkut lam jem.. kete mati.. start balik.. idup..lege.. pehtu mati balik.
kalo sangkut lam jem berejam2..camni nye merangkak.. patut sempat pun jadik x sempat..  igt sempat ler ke petrol pump kan.. huk3..mmg x sempat..kete terhenti.start pun mati balik.. huk2..minyak abes. pitam. huk3..


kete mati betul2 dpn trafik light yg aku nak turn tuh.. infek lane aku jer yg gerak.. lagi 4 lane tuh mmg x gerak lgsg..huhuu..lane yg leh gerak ni plak sangkut dek kerana kete aku.. sori2 sume!!!
pe lagik ..lampu kecemasan ler.. then, x lama pastuh polis trafik yg sedang meleraikan 'ke jam-man' di persimpangan jalan tuh bergegas lari ke arah kete aku..bergegas oke! huk3.. 2 org abg trafik tuh tolong tolak kete melepasi kawasan jam itu. lege.. then satu hal setel.. pk caner nak isik minyak nih.. maklum ler..sblm2 nih aku x penah terjebak dgn masalah abes minyak tgh jalan.. nih 1st time.. huk3..



finally. seb bek ader satu hero mai tolong cek..


pengajaran yg nak dishare kan bersama2 kwn blogger;
#1. pastikan kete sentiasa ada minyak lor


#2. tapi, kalo jadik jugak kan..minima pengisian setelah abes 'kong' tangki adalah rm 12 atau 6liter. kat pam minyak, x dibenarkan isi lam botol air mineral tuh. so, beli tin minyak yg berharga rm4, yg boleh diisi penuh rm6. so kalo nak isi kete yg mmg tgh kong tangkinya-pakai 2 tin penuh ataupun isi 2 kali tin yg sama.. utk makluman, tin ini boleh dijual kembali pada pam2 minyak yg menjualnya.


#3.sila pastikan kereta anda ada botol air yg berisi lah yer.. buat basuh tgn. n ada kotak tisu yg masih berisi lah yer...buat lap. sebab keje2 mengisi minyak sendiri nih mmg agak comot sedikit. sure2 kene petrol mase tuang... tapi aku da expert dah.. tin ke-2 tuang x tumpah.. hik3..


p/s: so, tuh sebab aku masuk opis ada sikit bau org minyak..

CINTA

Friday, December 24, 2010

80.away to alaska...

                                away to alaska...


                               .
                               .
                               .
                               then nak gi Beijing jap jumpa my twin,
                                 
                               .
                               .
                               pehtu nak gi NY jumpa gud fren of mine...

                    ♥ CINTA





Wednesday, December 22, 2010

79.bab ba chak!








IT'S ME! IRIZZ BABY wink!! ;)



penggeram 1: kekhenang-kekhenang uwan... (ulang bbrp kali)
penggeram 2: comeynyer die comeynyer die..
penggeram 3:tin-tin tidin..tidin tidin..tin-tin -tin -tidin.. 
penggeram 4: te-nit..te-te- nit.. (ulang ber xx..hehehe)




 .. makna? ai  pun tak tau.. yg ai tau..selalu la berkumandang bunyi2 itew kat uma.. ghuk3...ntah naper kalo tgk bby..rase geram sgt2..n kite akan nyanyi2 & ..otomatik keluar kinda song dari mulut.. x cayer cuba lah.. hehehee


p/s: ai suke sgt dgr 'version' org2 mengagah babies nih.. ;)

CINTA

Tuesday, December 21, 2010

78.its a public building anyway

kenapa aku ? atau kenapa bukan aku??





pemilihan

adalah

suatu

proses

.


p/s: lift button di atas tidak dipilih oleh klien, lantaran klien memilih button yg mempunyai lebih fungsi spt button braille & berkaler yg mudah dilihat dari jauh...

CINTA

Friday, December 17, 2010

77. 1.2.3.4

satu, kasih yang abadi..tiada tandingi Dia yang satu..
dua, sayang berpanjangan..membawa ke syurga ksihnya ibu..
tiga, lapar dan dahaga..rela berpayahan setianya ayah..
empat..mudah kau ketemu,berhati selalu beza antara kasih dan kekasih..

…Ibu kuingat dahulu, menyisir rambut ku kemas selalu…
Ayah menghantar ke sekolah, Bergunalah ilmu bila dewasa.

dgr lagu ni mase drive pas amik bby smlm, sampai part tu .. ader airmata... berlinang… sungguh terkesan

kerna keduanya benar2 mengingatkan aku..suatu ketika dulu..
dulu setiap hari, emak pasti akan menyisir rambutku.. ikat tocang..
setiap kali nak pegi sekolah.. sentiasa kemas ..

teringat juge.. dulu abah anta ke sekolah naik basikal. Basikal tua.
Pergi sekolah..

Mak, abah..
Jasa & pengorbanan mu
Takkan kulupa..

aku takkan mampu nak membalas jasa mereka..
aku buat sekadar yang mampu.. seingatku.. penat abah mengayuh basikal menghantar ku ke sekolah,
yang ku mampu..ku balas dengan memberi jemputan ke hari anugerah kecemerlangan pelajar.. setiap tahun x pernah miss!
itu bukti aku sayangkan mereka.. aku belajar sungguh2..
terima kasih mak, abah..


aku takkan mampu nak membalas jasa mereka..
for being there everytime i need them!
aku tak selalunya dpt melawat mereka setiap kalinya..
mereka rindukan anak-anak mereka..
aku tau, di mata mereka walaupun anak-anak dah dewasa
dan aku sendiri dah berumahtangga
di mata mereka.. anak-anak mereka masih kecil-kecil
masih terkenang ketika masing2 di saat bayinya..
yang ku mampu...pulang membawa cucu mereka buat hilang rindu
dan setiap kali itu mereka akan menyatakan yg cucu mereka itu sama seperti aku kecil2 dahulu..
mereka layan sama bahkan lebih lagi dari diriku dulu..
terima kasih mak, abah...

Mak, abah..
Sekali lagi kunyatakan..
Jasa & pengorbanan mu
Takkan kulupa..
Dan tiada pengucapan yg dpt menyatakan terima kasih yang tidak terhingganya.
..mak abah..

p/s: lagu 1234 by aris ariwatan

CINTA

Wednesday, December 15, 2010

76.2 minggu lagi 6 bulan

dear baby,
lama dah mama x update pasal kamu sayang..
nmpknya kat opis, mama sgt occupied dgn keje..
namun begitu kamu sentiasa di hati mama setiap kali..


kalo dlu mama selalu balik time lunch tgk kamu sayang,
skrg mama x leh selalu begitu lagi..


... nt mama balik, kite main sama2 oke!
kejap lagi mama pulang ambil kamu...
tgu mama oke..

CINTA

PROMOTIONS

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...