'TAK KENAL, MAKA TAK CINTA'


. . blogwalk & now u're in my territory. ahlan wasahlan.this is my blog where i express my thoughts, share my experience & meet new friends.




Followers

Monday, January 31, 2011

97.i am gonna be away

blogger friends dearie..
i am gonna be away for a while...
gonna see you guys once i got back from my transition period..
pray for my safe journey..

~salam~
CINTA

Friday, January 28, 2011

96.hugs n kisses

setiap kali 28hb setiap bulan
aku ingat hari itu..
hari irizz kulahirkan..
pada hari itu.. 28hb.. 

dan hari ini aku mengenangnya kembali..


~day 1~
irizz..
dah 7 bulan anak mama..
mama bersyukur kepada ALLAH kerana impian mama tercapai..
... apa yang mama hajati
& mama akan membelaimu & bersama kamu sepenuh masa
dengan peluang yang ALLAH berikan 
 mama berehat seketika dari kerjaya sepenuh masa mama ini.
& akan terus memberikan yang terbaik untukmu.
demi memastikan kesejahteraan anak mama ini
~today~

CINTA

Thursday, January 27, 2011

95.'ANGKAT KOTAK'

ha kan..
kan oke jer nih..


kalo wat blog ke blogging ke x lak hang pc nih..


kalo wat keje..
asik 'tergantung'..huh!

p/s: pc nih pun macam tau2 jer yang aku dah nak tinggalkan dia.. huuu
Kemas2 pack brg2 masuk kotak.. ish..pc ni nak ikut aku sekalik ke?

CINTA

93.She Will Be Loved - Part 2

..kesinambungan dari semalam.

aku sedar 'kejiranan' di kawasan ofis ni cam aku. da mcm public figure.. jalan-jalan ada jer yang tego. x termasuk yang mengorat lagi..

'adik, arituh bersalin dapat baby lelaki ke pompuan?', tanya seorang makcik penjual nasi lemak di hadapan salah sebuah bank di kawasan ni. aku selalu juge bekpes di situ mase mengandung dulu, sebab kat situ jer ada variety lauk kerang. hari2 biasa mmg x singgah sebab a bit mahal n makcik tuh berkira agak suke mengecaj.

'hai! lama x datang. dah tukar tempat keje ke?' tego makcik johor. aku senyum jer. lam ati berkata, 'tu sebab makcik berkira sangat'.. mmg iya pun, makcik ni most food dia mahal. bukan setakat mahal, kadangkala rase nya pun x berapa memuaskan tekak. over masin, over pedas. thats why aku sgt2 jarang pegi. mase mula-mula keje dulu jer selalu lunch situ sebelum aku mengenali makcik kedah.

selain soklan2 tuh yang ditanyakan oleh orang2 yg dikenali, x kurang soalan or teguran dari totally stranger. but, they know me. femes juge kan. hihii

'mm..adik dah lama keje kat sini?' soalan seorang wanita mase aku tgh sedap2 makan roti canai setelah menghabiskan sepinggan bihun goreng kat totoro. belum pun sempat aku jawab, die tanya lagik, 'selalu nampak, adik jer kot x pasan akak. akak keje kat bla bla.. ' panjang pula description nya. aku dengar ajer. maklum, bukan x minat kan, tetapi otak aku tgh pikir pasal keje. tp aku layan juga lah.

paling best, zaman aku ngn GB dulu. mase lunch kitorang rajin gi menyukat jusco. ada-ada ajer aktiviti nya. so x best nya, ada sorang ni siap buat ayat soklan berbentuk statement. 'mm..kamu berdua ni keje kat De Bella, kan?bla bla.. ah sudah. kami berdua senyum. serentak jawab, ..rr..aku lupa.. apa ye GB.. hihi..

antara yg paling kelaka jugak aku dengar adalah soklan dari seorang lelaki penjual keropok lekor kat belakang jusco tuh. 'selalu lalu-lalang, baru sekarang singgah ye? owh.. tinggi gak orangnya, tgk dari jauh macam x tinggi' terkedu lak aku mendengarnya. sampai begitu sekali mamat ni usyha yer.. 'mana kawan lagi sorang tuh yer..?' mm.. GB yang dah lama benti tuh pun dia tanya.. x femes lagi ke tuh.. aku pun order la keropok lekor. infek, mcm yg dia ckp tuh, aku selalu lalu lalang je, x penah singgah beli pun. cuma mase tuh jer aku singgah, tu pun sebab mengidam mase awal2 mengandung tuh.

kalo nak cita mmg banyak.. tapi aku share sikit2 je lah kan..kalo cita sumer kang dah jadik macam tajuk n3 daddyziyad laks.. pe tuh.. riak? hehee... aku bukan nak riak, sekadar melakar sikit2.tentang silaturahim yang terjalin selama aku di sini..di dlm blog nih.

esok the colleagues nak buat kinda farewell makan2..so where to ya?
CINTA

Wednesday, January 26, 2011

91.She Will Be Loved- Part 1

hari-hari terakhir di sini. err.. da macam buang tebiat jer bunyik nye kan.. to be specific, ari2 terakhir BEKERJA di ofis ni.. terase kelainannya. semua nya akan ku ucap bye-bye..
antara yang paling kurasa & mereka juga pasti merasakan kehilangan ketiadaan ku nanti. sebab dah lama keje di sini, kebanyakan port tuh mmg ada nama sendiri.. ada yg aku kasik ada GB kasik.. maklum lama juge keje di firma yg sama..

1. makcik kedah-tokey kedai yang menjual nasik berlauk yg mmg aku kunjungi hampir setiap hari oke?..lauk pauk nya mabeles oke? murah & sedap.. so selama 6 tahun aku keje kat sini, 6 thn jugalah aku melantak lunch kat sini.. mase peknen dulu 2 kali sehari..  so, just congak berapa dah aku menabung kat makcik nih kan.. hehee. apapun aku membesar (besar ke?) dgn makanan yg dimasak oleh air tgn makcik nih yg dah aku anggap mcm mak.. mana tak, mase singkek gaji lambat, makan jer la.. ada duit kang bayar la.. ;)

2.totoro- (gerai mamak) port bekpes.. n port ngulor mase2 borink sgt atau mase2 x der keje.. hihi..

3.jusco tmn maluri

4.old town- tmpt aku jatuh cinta over & over again date dgn suami ku! owh syahdu!

5.dr how orthodontics-klinik aku review gigi.. klinik nih pun da x operate.. dah shift ke bangsar..

6. car wash kat bwh opis-selalu aku tgglkan WPX aku di situ utk bermandi manda tatkala aku keje. so bile da abes keje, die da siap mandi pe sume!
-mana nak dpt dah suasana mcm nih kan. siap park kan.. so save dah duit parking ari tuh. ;)

7. AVON- walopun  x lah selalu beli (nak beli camner kan-stok2 brg yg dipromosikan selalu dah abes) tetapi aku rajin menyinggah. x byk, sikit aku beli..

bersambung kendian ye.. nk gi totoro jap..




irizz pun selalu ikut mamanya ke ofis.. esp hari sabtu & ahad..
setia & baik sekali kerna dia tau die akan dapat upah susu ;) 


CINTA

Tuesday, January 25, 2011

90.x hanyut sgt lah!

'Harus bagaimana lagi..

Dan terus begini..

Dengarkan aku..

Lihat ke mataku..'


rr.. betul2 mereka melihat ke mataku.. owwh! glemer2!
nyanyi terus.. layan... da ala2 faizal tahir laks..
lagu best.. berhantu lagu nih.. sambung  nyanyi ..


'....Namun harus sampai bila

Kau kan diam seribu bahasa'


part chorus lak.. mereka masih tekun memandang..


'Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu

Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti

Bila tiada mengganti

Yang ku ada hanya kamu saja'

best juge menyanyi dan ada penonton nih..
penonton pagi tu rileks bersandar..bertiga.. ditiup angin..
sedang aku mendendangkan lagu yang menjadi juara persembahan terbaik dalam AJL25.


'Saat mata terbukaKamulah yang pertama

Tak mampu aku

Bayangkan

Hidup tanpa dirimu'


...sampai di persimpangan jalan, lori yang mereka naiki membelok ke kanan..


sekian, persembahan saya pada pagi ini..


p/s: pasan artis laks.. muehehe.. bile lagi kan..
nway, best juge kalo wat video klip nih..



so amacam?


CINTA

Monday, January 24, 2011

89.better than the best!





You´re better then the best
I´m lucky just to linger in your light
Cooler then the flip side of my pillow that´s right
Completely unaware
Nothing can compare to where you send me
Lets me know that it´s ok
Yeah it´s ok
And the moments when my good times start to fade

You make me smile like the sun
Fall outta bed
Sing like a bird
Dizzy in my head
Spin like a record
Crazy on a Sunday night

You make me dance like a fool
Forget how to breathe
Shine like gold
Buzz like a bee
Just the thought of you can drive me wild
Oh, you make me smile

Even when you´re gone
Somehow you come along
Just like a flower poking through the sidewalk crack and just like that
You steal away the rain and just like that

Don´t know how I lived without you
'Cuz every time that I get around you
I see the best of me inside your eyes
You make me smile
You make me dance like a fool
Forget how to breathe
Shine like gold
Buzz like a bee
Just the thought of you can drive me wild
Oh, you make me smile

-SMILE by uncle Kracker-


Better than the best!


 CINTA












Friday, January 21, 2011

88.ACHTUNG! ACHTUNG!

Pagi ini rase terpanggil untuk menceritakan pengalaman aku baru2 ini. Penting untuk dishare bersama rakan2 blogger semua, especially  to those breastfeeding moms like me! .. & untuk semua sebagai peringatan.
Lokasi: Jusco, Midvalley (ladies apparel floor)
Hari : weekday (ari keje)
Hari itu aku ke dentist di Bangsar untuk review. Habis urusan di klinik, aku & mom ke Midvalley untuk bawak irizz baby jalan2.
Sampai time baby nak menyusu aku pasti akan ke baby room untuk menyusukan tenit. So, seindah biasa..as usual. Memang x terfikir la yang bukan2 kan. Niat di hati hanya untuk menyusukan si tenit.
Aku berjalan menuju ke baby room sambil mengikut petunjuk yang diberi. jalan.. terus.. belok kiri.. terus lagi.. mak aii.. jauh ke  dalam.. terperuk sgt.. pastu belok kanan lak.. melepasi kids’ toilet.. ishh aku da x sedap ati.. baby room tu di tgh2 toilet kanak2 n toilet dewasa. Ishh… sangat2 x sesuai la lokasi nih.. dah la begitu terperuk, dgn open area yg share ventilation dgn those toilets.. just imagine! Bau-bauan toilet itu.. sungguh x selesa untuk ‘memberi makan kepada anakku’.. atau kepada sesiapa jua.. itu x kira view toilet yg boleh dilihat dari sofa di baby area tuh..

Aku ignore jer memula… duduk kat sofa n menyusukan tenit. Keadaan di situ amatlah menakutkan walaupun aku x fikir lgsg pasal bende2 yg menakutkan.. cam antu ke apa.. Serious scary! Gelap, sofa yg dah koyak.. sejuk yang teramat.. sunyi… hanya kedengaran bunyi air dari aircond yg menitik2… tip tip tip!! rrr.. tegak bulu roma.. mata aku liar memandang keliling, kalau2 ada orang yang lalu lalang ke bilik air kan.. tapi tak.. x der seorang pun yang lalu.. mataku tiba2 ikut pandangkat siling di mana mata baby terarah.. memandang kea rah benda itu..GOOSE BUMPS!
aku terus bangun n bawa bby keluar dari situ!
Aku call mak aku.. 2-3 kali x berjawab.
Kemudian barulah aku perasan ader miskol dari mak 2-3 kali jugak! Eh ehh.. naper aku x dengar ek.. walhal kat bilik tadi bukan main sunyi lagi? ishhh  
Sebaik jumpa mak, aku pun cerita lah. …mak tau tak..bla bla.. tadi kan..bla bla..
Jadi mesej penting yang nak dishare di sini adalah, walau dimana anda berada , x kire la soping malls ke R&r ke.. kalau nak breastfeed baby, baiklah pergi berteman .. suami, atau sesiapa yang bersama anda ketika itu. Jangan berani2 sangat ke baby room hanya dgn baby anda. Ini kerana selalunya di baby room, memang x ramai org. sebab ramai yg membekalkan anak dgn botol susu. Jadi bagi yang perlu direct breastfeed, ingatlah pesan aku ni. Maklumlah dunia skrg x sejahtera. Ada sahaja kesnya. Curik anak, bunuh, rompak dsbgnya yg mungkin berlaku .
In my case, dgn baby room yang aku pegi tu, kalau nak jadi apa2 .. ishhh… mmg org x dgr la kalau jerit ke apa..
So aku juge berharap agar baby room diletakkan dilokasi yang sesuai & dgn keadaan yang selesa.. bukan setakat ‘ada ajer’.. benda nih penting for those breastfeeding moms.

p/s: takut hantu x per lagi, hantu x leh buat apa2 kan.. tp, takut org..org  yg berniat jahat.

 CINTA

Ach•tung Pronunciation: (äkh'toong), [key] —interj. German. attention.

Wednesday, January 19, 2011

87.i am leaving..


done a little bit of everything.
little bit of everywhere.
with a little bit of everyone.

 CINTA




dear bos no 2, Ar. Tan, thanks for the 6 years of professional n personal development..
bos no 1. Mr. Yap, i am more than happy to leave.full stop.

Thursday, January 13, 2011

86.TAG DARI GB

Entry kali ni dibuat khas untuk menjawab tag dari Cik Bestfriend, gadis bunga.. bestfriend not only in the alam maya, juge di alam nyata, oke!


tempat jatuh lagi dikenang...

soalan:
1.apakah hobi anda?
2.senaraikan tempat-tempat yang anda ingin pergi
3.sikap positif yang anda miliki
4.sikap negatif anda

jawapan:
1.i love singing & listening to musics. suka jalan2 juge!
2.i wish to jenjalan ke Spain & Japan.
3.confident! yes! i can!
4.sensitif...huk3..

oke now, giliran sy laks utk tag rakan blogger di bawah.. sila la jawab yer, sekiranya nama anda naik..

1.my twin, BUYUI...
2.apezs shah-rakan blogger CINTA yang baru
3.Myaby yang sempoi!
4.the femes BUJAL X..yang mesra
5.cik emymilia, yang baru juge CINTA folo

sekian. terima kasih.



 CINTA

Wednesday, January 12, 2011

85.pic of the day

ME & MY MR. HUSBAND
@ WILD WILD WEST 
DINNER AND DANCE 2010


CINTA

Tuesday, January 11, 2011

84.11.1.11 (part 2)

2011. fresh year. fresh hopes. fresh plans. fresh efforts.

setelah surat resign ditender, makanya..
ari ini.. aku seperti dah x sabar mahu mengeluarkan diri dari kotak ini...
yeah aku mmg setia.. aku memang setia, sebab itu aku sudah berada di firma ini selama 6 tahun .. 6 tahun oke? dari anak dara sampai la da anak satu.. ;)

walopun byk kali juga panas bontot utk ke firma lain.. tetapi kerana rasa tanggung dan jawab terhadap projek2 yg telah diamanahkan kepadaku..  aku di sini sehingga bulan januari 2011. aku akan pergi meninggalkan firma ini dgn rase gumbira & kepuasan di hati kerana ada projek2 yg aku handle dari pre lim design hinggalah dah dapat sijil menduduki.. alhamdulilah, sekurang2 nya.. bile sebut nama aku, ada yang tersenyum..x senang nak puaskan hati client, makanya, kalau ada client yg senyum lebar memberi testimoni ttg kerja yang dibuat.. it makes me more than happy. ;)

jadinya, setelah surat resign ditender, tiadalah projek baru untuk ku seperti selalu disebut di opis..as new baby, makanya, aku hanya menyiapkan mana2 kerja yg masih di status outstanding.. x kira yg diamanahkan kepadaku mahupun rakan2 akitek yg lain.. & buat masa ini outstanding works aku telah siap. ;)

selepas ini aku akan ke pantai timur mengikut suami ku yg terchenta yg telah pun berkhidmat di sana, & akan berpeluang menjaga penyambung CINTA..

anak kesayangan den


p/s: tempat seorang isteri adalah di sisi suaminya..ahaks... & tiada yang lebih sempurna daripada dpt melihat anak membesar di hadapan mata dlm jagaan, didikan dan asuhan sendiri..
sambil membuat kerja freelance dirumah.. jadi pada sesiapa yg nak sub keje, esp. design or drawing, potosop ke.. sketch up ker.. leh la contact aku..tapi start mid feb ya ;)


CINTA

83.11.1.11

berada di opis tatkala surat resign da dianta adalah seperti menanti waktu berbuka puasa ketika kecik2 dulu.
x sesabar rasenyer! panas jer bontot nih nak duduk lama. huhu.

seb bek la leh blogwalk...

so arinih leh la nak blogwalk..memandangkan utang2 keje kat opis byk yg da setel..

CINTA

Thursday, January 6, 2011

82.A MUSICIAN TESTING OUT A NEW INSTRUMENT


That’s what it called when babies start to talk.

With tower of babble, combining consonants and vowels such as baba or dada, babies’ attempts at talking will sound like a stream of consciousness speech in another language.

Irizz is 6 months and at this stage, she shows movement towards talking. Thus, Irizz is also a new musician! ; )

Although the ability to form words and sentences is still many months away, Irizz is growing towards talking. I heard those babble that she repeated over and over with variations in pitch and tone. In those babble there are few of her favouring sounds. Every time she babbles and vocalizes, I surely smile! Her babbling sounds normally come with her weird face. And that’s why I smile. Vocalization is a game to babies who’s experimenting with using their tongue, teeth, and vocal chords to make all sorts of funny noises. The only noise that I like is when that new musician practices at home!

 CINTA



  

PROMOTIONS

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...