'TAK KENAL, MAKA TAK CINTA'


. . blogwalk & now u're in my territory. ahlan wasahlan.this is my blog where i express my thoughts, share my experience & meet new friends.




Followers

Tuesday, November 22, 2011

those old gadgets...

.


setiap orang ada gadgets masing-masing,
(dalam n3 ni gadget refers to telephones)
ada yang kategori up-to-date ajer gadget yang digunakan,
pantang keluar fon baru dipasaran, tukar baru..  : )
ada juga yang tak kisah, asal boleh telefon.. yang ikat dgn getah pun ada..
macam-macam ragam when it comes to phones ni...
 dalam dunia sekarang memang penuh lah dengan latest gadgets ..
iphones, dan macam-macam lagi..
tapi fm bukanlah nak update pasal gadget yang sentiasa updated tu..
ni fm nak story pasal sepuluh tahun dulu punya gadget..
in my case lah...

.
.
.

 
telefon pertama FM, beli sewaktu di main camp,
FM ingat lagi, FM beli sim card dulu, baru cari phone..
fon basic jer, asal leh tepon kan..?


#1.
NOKIA 3310

....kemudian fon tu FM jual kepada kakak FM, 
FM amik nokia model baru sikit, iaitu fon di bawah ni,
(special masa tuh, leh pakai kat tangan macam jam)

#2.
NOKIA 5210 

...tak lama selepas tuh, trend telefon flip..
FM beli lagi satu fon, tapi secondhand..

#3.
SAMSUNG SGH series

...sebab fon flip tu second hand, banyak pula ragamnya,
keypad dia ada yang tidak berfungsi,
jadi FM beli telefon flip jugak tapi yang baru, hehee...

#4.
SAMSUNG E-1310

...kemudian, FM minat dengan telefon slide pula,
jadi fon ni FM kasik kat abah FM...
FM beli telefon di bawah ni, 

#5.
SAMSUNG SGH-M620

...kemudian telefon ni pun rosak selepas setahun digunakan,
(band dia rosak, FM sayang fon nih, hantar jugak repair)
dan disebabkan fon di atas selalu meragam, fon baru pun dibeli 
phone walkman..

 
#6.
SONY ERICSSON W595

...itulah antara gadgets yang banyak berjasa kepada FM..
walaupun 'mereka' dah tidak digunakan lagi, tapi FM masih menyimpannya...
sayang nak dibuang...
...tanpa yang lama tiada yang baru!
tak gitu?

 kalian pula bagaimana..?

CINTA a.k.a Fatin Mraz

26 comments:

Acik Erna said...

FM..fon acik yang mula2 FM guna tu ada lagi sampai sekarang..cuma dah tak leh guna bateri dah kong.
Banyak jugak FM bertukar fon ye..acik sampai sekarang guna nokia..dah selalu jem..tapi masih boleh lagi untuk sms dan call..belum tukar lain lagi.

che mid said...

Dulu rajin jugak tukar-tukar ikut trend.. skrg ni pakai cekai punya.. dah retak pun sebab deeja suka 'guna' pun tu sesuka hatinya.. sabo je le

miloais said...

phone uols yg memula tu sama dengan yg iols guna - dah berbelas2 tahun guna - baru 3 kali tukar... tu pun sebab rosak...

Dinas Aldi said...

Akak pun suka simpan hp lama, kenangan berharga tuh.

Nokia tiga tiga sekupang (3310) tu adalah hp akak yg ke3.

tupaimerah said...

banyak nya?
tapi sama la first phone kita :)
saya beli simcard dulu. harga rm150. balik rumah ayah belikan 3310 :) that was in 2002. now im using sony ericsson, my 4th phone :)

4 je within 9 years? huhu

Pocket said...

sama cam kawan,
kawan lama jgn dibuang.
(xdak kna mengena kan)

pocket xleh pagkai yg flip gitu.
takut patah. haha

Dee said...

hp terbaru lak apa?

hani said...

saya buta teknologi..
hp bertukar mesti sebab hilang dicuri mahupun di picked pocket!
hp yg sekarang ni, nampak kwn pakai rasa macam cantik
terus suruh dia yg tolong belikan
hani satu ape pun tak tau.
haha..
(jgn ikut perangai saya)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

phone lily yg 1st dah lah besar berat plak tu.. :D

kasihredha said...

akak pun simpan..kenangan :)

delarocha said...

phone 5210 tu saya pernah ada, rasa cool skit masa tu sebab casing dia getah.. ahakss

Citarasa Rinduan said...

kak ayu kan..
dari dahulu hingga kini hanya nokia dihati..

tapikan..
macma nak sambar yang baik sikit..
samsung note ker
hahahha

a.k.a Fatin Mraz said...

@Acik Erna
itulah fon2 yg pernah ada.. byknya dah rosak..

a.k.a Fatin Mraz said...

@che mid
oke jer akak.. yang penting fungsi utama nya, leh calling2.. kan?

;)

a.k.a Fatin Mraz said...

@miloais
tahan kan fon tuh..

a.k.a Fatin Mraz said...

@Dinas Aldi
hahaha...tiga tiga sekupang?
cute lah akak..

a.k.a Fatin Mraz said...

@tupaimerah
ic.. sama lak kita kan..?;)

a.k.a Fatin Mraz said...

@Pocket
hehe..patah? takkan laa..hehe

betul tuh.. apapun ada kenangannya..

a.k.a Fatin Mraz said...

@Dee
terbaru pakai fon biasa jer.. samsung gek..

a.k.a Fatin Mraz said...

@hani
hehee.. oke jer..

a.k.a Fatin Mraz said...

@LiLy @ MumMyQiStInA
fon per tuh yer..

a.k.a Fatin Mraz said...

@kasihredha
kenangan... hehee

a.k.a Fatin Mraz said...

@delarocha
ye betul.. getah.. macam baju kan?

a.k.a Fatin Mraz said...

@Citarasa Rinduan
samsung galaxy note?
mm.. best2..

;}

renjerkabloi said...

3310 tu pun renjer masih guna lagi hehe :P

a.k.a Fatin Mraz said...

@renjerkabloi
ic.. rindu kat my 3310..

PROMOTIONS

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...