Followers

Tuesday, November 22, 2011

those old gadgets...

.


setiap orang ada gadgets masing-masing,
(dalam n3 ni gadget refers to telephones)
ada yang kategori up-to-date ajer gadget yang digunakan,
pantang keluar fon baru dipasaran, tukar baru..  : )
ada juga yang tak kisah, asal boleh telefon.. yang ikat dgn getah pun ada..
macam-macam ragam when it comes to phones ni...
 dalam dunia sekarang memang penuh lah dengan latest gadgets ..
iphones, dan macam-macam lagi..
tapi fm bukanlah nak update pasal gadget yang sentiasa updated tu..
ni fm nak story pasal sepuluh tahun dulu punya gadget..
in my case lah...

.
.
.

 
telefon pertama FM, beli sewaktu di main camp,
FM ingat lagi, FM beli sim card dulu, baru cari phone..
fon basic jer, asal leh tepon kan..?


#1.
NOKIA 3310

....kemudian fon tu FM jual kepada kakak FM, 
FM amik nokia model baru sikit, iaitu fon di bawah ni,
(special masa tuh, leh pakai kat tangan macam jam)

#2.
NOKIA 5210 

...tak lama selepas tuh, trend telefon flip..
FM beli lagi satu fon, tapi secondhand..

#3.
SAMSUNG SGH series

...sebab fon flip tu second hand, banyak pula ragamnya,
keypad dia ada yang tidak berfungsi,
jadi FM beli telefon flip jugak tapi yang baru, hehee...

#4.
SAMSUNG E-1310

...kemudian, FM minat dengan telefon slide pula,
jadi fon ni FM kasik kat abah FM...
FM beli telefon di bawah ni, 

#5.
SAMSUNG SGH-M620

...kemudian telefon ni pun rosak selepas setahun digunakan,
(band dia rosak, FM sayang fon nih, hantar jugak repair)
dan disebabkan fon di atas selalu meragam, fon baru pun dibeli 
phone walkman..

 
#6.
SONY ERICSSON W595

...itulah antara gadgets yang banyak berjasa kepada FM..
walaupun 'mereka' dah tidak digunakan lagi, tapi FM masih menyimpannya...
sayang nak dibuang...
...tanpa yang lama tiada yang baru!
tak gitu?

 kalian pula bagaimana..?

CINTA a.k.a Fatin Mraz

PROMOTIONS

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...