Followers

Wednesday, April 18, 2012

WW16: ONE OF MY FAV PIC!







[nih fav pic nih, cuma ada sorg kakak FM yang bajunya keluar tema..heehee.. gara2 tailor x siapkan baju, kalau tak semuanya sedondon..gold gitew]

tahun ni  adik lelaki FM akan menamatkan zaman bujangnya..
...semoga segala urusan dipermudahkan  

Tuesday, April 17, 2012

298.sirap yang tak sedap

FM masih di KL
mual dengan sikap pemandu yang memandu perlahan tahap siput ...di kl lak tuh...
memandu di bawah 40km/j di atas jalan membuat kita yang kat belakang ni menyirap, 
tambahan pula di jalan yang hanya ada satu lane.. [in my case, susur keluar ke pandan indah dari MRR2]

adakah apabila seseorang itu tersedar yang apabila dia telah tersesat, dengan memandu perlahan masalah 'sesat' itu boleh selesai? 


tak kurang juga yang memandu perlahan kerana menggunakan telefon bimbit?

huh!

CINTA a.k.a Fatin Mraz

Tuesday, April 10, 2012

297. 3rd Anniversary~

~it's 10th apr~
@secret recipe, IM



                                                         


p/s:creme brulee cheese itu sgt sedap!

CINTA a.k.a Fatin Mraz

Monday, April 9, 2012

296.mendahului matahari





bangun awal dan punyai masa sebelum masuk waktu subuh
dengan tubuh yang telah siap sedia untuk sujud kepada NYA 
adalah suatu nikmat


tiada yang lebih indah dari membuka mata dan terasa segar 
tanpa perlu menunggu alarm berbunyi


alhamdulillah
masih hidup bernyawa...



selamat bekerja semua!


CINTA a.k.a Fatin Mraz

Sunday, April 8, 2012

295. 15 jumadil awal 1433 / 7 april 2012






malam ini bulan sangat indah
FM, suami dan irizz bersantai di Teluk Chempedak dari petang...membawa ke malam
kalau di pantai barat ada scenery senja nan merah, tidak di sini
di sini ada senja nan biru

selepas senja nan biru, malam pun mula mengambil alih ruang bumi
spesifiknya lokasi kami di pantai teluk chempedak
ketika dinner kelihatan bulan mengambang penuh dan bayang nya di air kelihatan sangat dramatik
subhanallah!
FM hanya mampu kongsikan gambar ini dengan kalian
itulah bulan penuh pada malam ni 15j/awal 1433H
bersamaan 7 april 2012
tarikh yang istimewa 
...ahlan wa sahlan Nur Khaifa Qaisara~


CINTA a.k.a Fatin Mraz

Friday, April 6, 2012

294.hadiah birthday 14 tahun yang lalu































...mengemas dan menyelongkar old boxes dan lihatlah apa yang FM jumpa!




my old BOFA SET~


ia hadiah dari kawan sebilik semasa sekolah asrama dulu.

dia memang tahu, yang pada suatu hari FM pasti akan menggunakannya! =}
...dan FM telah menggunakannya semasa belajar dahulu..

masih dalam simpanan FM.


BOFA SET-art technical instrument for drawing, esp for architectural studies~




CINTA a.k.a Fatin Mraz

Wednesday, April 4, 2012

WW14: WORLD BY YANKO TSVETKOV

  

  the world,








 the world mapping by yanko tsvetkov,




malaysia  as two skyscrapers? 



CINTA a.k.a Fatin Mraz

Tuesday, April 3, 2012

293.56% cocoa dark chocolate


chocoholic seperti FM akan sentiasa mencuba  coklat-coklat baru yang ada di pasaran. jenis coklat pula tidak lah limited pada satu-satu jenis sahaja. u name it.. and i'll like it~

tak kisahlah white chocolate, milk chocolate, dark chocolate, sweet dark chocolate, semisweet chocolate, bittersweet chocolate and unsweetened chocolate.  

coklat yang sedap tidak semestinya dibeli dari 'chocolate heaven' sahaja. juga, ia tidak semestinya dari jenama coklat terkemuka. terkemuka dunia mahupun dalam negara. cadbury, lindt, cote d'or, hershey's, droste and banyak lagi... & my all time favourate baci perugina. 

FM nak share tentang coklat dari jenama jusco selection. 56% cocoa dark chocolate. for me its a value buy. RM6 for 200g of chocolate bar. 56% coklat merujuk kepada kandungan koko solid didalamnya. rasanya sama sedap seperti branded chocs yang lain. 


bagi penggemar dark choc, bolehlah mencuba!

p/s: maaf gambar tidak disertakan~
CINTA a.k.a Fatin Mraz

Monday, April 2, 2012

292.dizziness




bila kepala pening, 
mungkin tanda badan dehydrated.
tapi peningnya luar biasa, mulalah FM terfikir tentang beberapa perkara;
1.what's weighing my mind? 
2.apa yang dimakan lately? salah makan? 
3.dan mcm2 lagi..[akibat menhadap laptop setelah sekian lama x o9]

...apapun, hari ni kepala pening luar biasa. lain macam rasanya.
nak berehat lah~

CINTA a.k.a Fatin Mraz

291.tentang rambut

bercerita tentang rambut, amat berkait rapat dengan fesyen. lurus, perm, kaler, hi-light, pendek & panjang. 

untuk rekod, FM pernah mencuba kesemuanya KECUALI hi-light. yang lain-lain tuh memang pernah ada kat kepala ni.

secara ringkasnya, pada zaman kanak-kanak fesyen rambut akan bertukar apabila menjelangnya syawal. kiranya, di samping baju baru, rambut pun nak baru.

jadi untuk rambut raya, FM pernah ada 3 kali raya dengan rambut kerinting, 3 kali rebonding. amat jarang berambut pendek. kalau dikira, amat jarang menggunting rambut pendek. 

kalau masa kecil fesyen rambut dikaitkan dengan 'rambut raya'. berbeza sedikit apabila dah dewasa. tujuan selain fesyen adalah untuk 'perubahan diri' yang boleh dilihat oleh tuan punya badan sendiri. apabila nak perubahan ketara pada diri FM akan potong rambut. potong lak bukan sikit-sikit.terus zapp sekali pendek..

hasilnya, kelegaan yang tidak terkira. kepala rasa ringan dan berangin sikit. nak maintain pun mudah kalau nak compare dengan penjagaan ketika rambut panjang. jadi itulah yang dirasakan apabila keluar dari salon rambut. perasaan begini dirasakan kali terakhir adalah pada 4 tahun yang lalu. lama tuh. 

jadi, kalian pula bila kali terakhir 'memendekkan' rambut kalian?


CINTA a.k.a Fatin Mraz

PROMOTIONS

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...