Followers

Sunday, August 26, 2012

315 : gift dari open house pM

Buat pertama kalinya FM pergi ke rumah terbuka orang kenamaan. Hihii...

Rumah terbuka perdana menteri malaysia, dato' sri mohd najib & datin sri rosmah @ tmn tasik sultan abu bakar, pekan, pahang.

FM pergi pun dah agak lewat juga. Majlis dari jam 10pg- 2ptg. FM tiba kat sana dalam pukul 1. Jadi, tak berkesempatan bersalaman dgn pm & his wife, sekaligus melepaslah duit raya. Huhu..dengarnya ada yg dpt ratus2... Tak perlah bukan rezeki, nak buat cemana,kan.

Sempatlah makan kenyang2 sambil dihiburkan dgn artis jemputan yang best2; ada awie, mazlan pet pet, dgn pengacara linda onn dan syarifah shahirah..sempat juga dengar datin sri rosmah menyanyi... Sporting tul.

Then sebelum balik dpt gift nih. biskut raya.
Dapat seorang sebekas. Oke lah tuh.



Apapun, rasanya kalau nak gi open house yg sebegini adalah dinasihatkan supaya pergi awal. Hehe..bukan apa, dpt berjabat tangan n tak terlepas duit raya and makanan pun taklah tinggal hujung2 jer.

P/s:ada yang dpt rm250-500 tuh..huhuu...rugi2 pergi lewat.




posted from Bloggeroid

Wednesday, August 22, 2012

314 : raye 2012! 1 Syawal 1433H




Thn ni raye..alhamdulillah.. berkesempatan balik ke kedua-dua belah kampung..

Melaka & taiping...

Weekend nih plan nak beraye kt umah PM kat pekan..

Bagaimana dgn raye kalian?


♡FM
posted from Bloggeroid

Thursday, August 9, 2012

313 : di mana silapnya?

Sudah memasuki ramadhan ke 21...
20 hari berlalu tanpa kepuasan dalam diri dalam erti kata diri dan ibadah..

Masih terasa kekosongan somewhere..
Ya allah ya tuhanku...
Tetapkanlah hatiku yang sentiasa berbolak balik ini...

Sesungguhnya aku mengharapkan rahmatmu ya allah...


Mood menghisap diri~
FM♡

posted from Bloggeroid

Tuesday, August 7, 2012

312 : cara lain tgk laptop



Haha!!
Naper irizz buat laptop mcm buku tuh?

Rupa2nya dia tgh adjust laptop tuh... FM mainkan few videos utk dia tgk..
Ada lak video yg orientasi dia kena rotate 90°..
So jalan mudah nya pusing laptop 90° gak..hehee

♥FM

posted from Bloggeroid

Sunday, August 5, 2012

311 : R.O

Hehee.. Ini bukan pasal R.O surat tarik kete mcm lawak johan n zizan tuh...

..ini pasal reverse osmosis.

Mak FM gelar kat irizz.. Sebab lately irizz buat perkara2 yg dia x buat atau x minat buat dlu.

Di mana dia meniarap. Hisap puting tp sekejap jer. Nak berendoi dalam buaian. Lepak lam bouncinet. Duduk lam car seat sambil minta didodoi hingga lena..zzz..

She acts like a baby.. Setiap kali FM hilang dari pandangan dia pasti pggl 'nak mama...nak mama!!'

Apapun.. Tokoh kakak nya ada.. Hihii...
Mungkin naluri nak dpt adik kot. Nak perhatian lebih..



♥FM

Apapun..

posted from Bloggeroid

Thursday, August 2, 2012

310 : status-dari penerima kepada pemberi

Ini status pe lak FM nak story nih?
Tak lain tak bukan ttg duit raye... Hihi

...nak cerita gak sikit ttg note... Note duit...yang berwarna warni tuh..

Pasti ramai yang dah memiliki koleksi kalerful note baru duit malaysia...kan?

begitu berwarna-warni... Pastinya aidilfitri nanti lebih berseri... Hihii...

Agak2 lah kan berapa lah duit raya yang sesuai utk budak2 skrg nih ye.. Maklum dah ada duit2 baru.. Duit kertas dan syiling juge.

Dulu2.. Sejarahnya (zmn childhood)... Dalam famili..leh dpt 'note yg bernilai plg besar'... rm50 atau 5 keping note merah...dalam sampul duit raya... Kalau dalam kalangan anak buah pula mesti dapat duit merah..atau hijau.. Kalau ke rumah jiran2 ada lah dpt sekeping 50 sen atau seringgit.

Itu dulu...cerita sewaktu diri ini menjadi penerima...kini senarionya dah berubah..
Dari penerima kepada pemberi pula...

Jadi..raya nih byk ke locate utk duit raye?
Hehehee...

Kalian suke kaler per??

posted from Bloggeroid

PROMOTIONS

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...