'TAK KENAL, MAKA TAK CINTA'


. . blogwalk & now u're in my territory. ahlan wasahlan.this is my blog where i express my thoughts, share my experience & meet new friends.




Followers

Wednesday, April 15, 2015

337. LET'S REDEEM!




Inilah hasil mata yang terkumpul dari 4 belian terakhir FM untuk diapers anak. selalunya FM akan beli diapers yang besar dalam 84 keping di dalam satu-satu pack. setiap pack tu membolehkan FM menerima 170 mata. 

jadi buat parents di luar sana yang mempunyai bayi atau anak kecil yang masih memakai diapers, lebih baik setiap belian itu dikumpul matanya, kan? maklum lah perlaksanaan GST ni, diapers tidak terkecuali.

jadi, pada yang berminat, silalah layari link di bawah ini;


sharing is caring,

CINTA a.k.a Fatin Mraz

Thursday, April 9, 2015

336.FREEBIES






sample sudah sampai!
inilah aktiviti waktu lapang FM. request samples from the web. 
menarik bukan? 
kalau ada sesiapa berminat klik jer mana-mana web yang ada bagi freeebies macam yang ini MalaysiaFreeSampleGiveaway

sebelum-sebelum ni FM dah terima few samples such as diapers, health & beauty products, dan banyak lagi. 

p/s:best bila ada orang hantar bungkusan ke rumah/ofis. kadangkala di sampulnya ada setem. tu yg FM suka tu hobi mengumpul setem.

sekian,
CINTA a.k.a Fatin Mraz

Tuesday, April 7, 2015

335: BERBELANJA TANPA GST -SYARIKAT YANG MENYERAP KOS 6% GST


Nak berbelanja tanpa perlu tanggung kos 6%GST? Nah, sila lah support syarikat2 seperti di bawah yang sanggup menanggung kos tersebut. 

  1. MR. DIY 
  2. al ikhsan 
  3. MYDIN
  4. FARMASI CARING











selain yang tersenarai di atas, ada lagi tak syarikat yang tanggung kos 6%? 

CINTA a.k.a Fatin Mraz

Friday, April 3, 2015

334: AWAN



pernah lihat awan macam ni?

gambar awan yang sempat FM ambil lewat petang semalam...

pada mulanya, awan yang seakan awan mammatus  ini terbentuk dengan jelas.. namun kelewatan FM merakam nya menyebabkan formation awalnya semakin pudar dan hilang...








di sudut yang lain, kelihatan awan-awan yang terbentuk menarik perhatian







semakin lama ia semakin berjauhan antara satu sama lain



CINTA a.k.a Fatin Mraz

Thursday, April 2, 2015

333. 6% PERTAMA DARIKU UNTUK KERAJAAN MALAYSIA

GST dah bermula.
makanya, haruslah berjimat-jimat berbelanja.
bukanlah maknanya sebelum ini tak berjimat-cermat, tapi selepas GST dikuatkuasakan ni
makanya 6 % akan bertambah lah kan?

semalam FM ke 99 speedmart. 
seperti kebiasaannya, FM prefer beli barang di pasaraya speedmart sebab sebelum GST pun harga barang di pasaraya ini adalah lebih rendah berbanding pasaraya lain. 

dari resit nya tertera lah GST ID. 
di mana ini membuktikan ia pasaraya yang dah berdaftar. 
harga roti gardenia masih seperti dulu, RM2.25. harga di pasaraya lain RM 2.40. seperti yang FM bagitahu tadi, pasaraya speedmart memang menjual roti yang berharga RM2.40 pada harga RM2.25 dari dulu lagi.  harga barang-barang lain yang FM beli adalah seperti tertera dalam resit di bawah.


selamat mengadaptasikan diri dengan GST ya! suka tak suka kena hadap juga kan?

selamat berjimat cermat. 
pesanan untuk diri sendiri & semua~

CINTA a.k.a Fatin Mraz

PROMOTIONS

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...